Cedevita savladala Zadar, šest poena Džanana Muse

Izborili plasman u finale Kupa Krešimir Ćosić

Cedevita savladala Zadar, šest poena Džanana Muse

E. Čaušević

Košarkaši Cedevite plasirali su se u finale Kupa Krešimir Ćosić nakon pobjede večeras u polufinalu protiv Zadra.

Cedevita je lakše od očekivanog slavila u polufinalnom meču protiv Zadra rezultatom 92:75. Zagrebački tim je bolje otvorio meč, te je prvu dionicu riješio u svoju korist sa 21:14. Ipak, u drugoj četvrtini Zadar je bio mnogo bolji i na pauzu se otišlo kod rezultata 42:39 za Cedeviti.

U trećoj četvrtini Cedevita je igrala odlično, te je prelomila meč u svoju korist. U zadnjoj dionici Zadar je pokušao da se vrati u meč, ali na kraju to nije uspio. Cedevita je slavila sa 92:75 i zasluženo se plasirala u finale Kupa Krešimir Ćosić.

Bh. reprezentativac Džanan Musa u dresu Cedevite igrao je nešto više od 14 minuta, te je upisao šest poena, četiri skoka i jednu asistenciju. Najefikasniji u redovima Cedevite bio je Mirlo Bilan sa 28 poena i osam skokova.

S druge strane, u ekipi Zadra istakao se Jakov Vladović sa 14 poena, dok je Maj Kovačević ubacio jedan poen manje. Cedevita u finalu igra protiv boljeg iz okršaja Šibenik - Cibona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi