Cedevita ubacila 106 poena, Musa odličan

Prvenstvo Hrvatske

Cedevita ubacila 106 poena, Musa odličan

E. Škorić

Košarkaši Cedevite pobijedili su Hermes Analitica Zagreb sa 106:85 u 15. kolu A1 lige.

Cedevita je lako došla do 11. pobjede u prvenstvu Hrvatske, no to je bilo i za očekivati, obzirom da je ugostila ekipu Hermesa Analitica Zagreba, posljednjeplasiranu momčad lige.

Prvu četvrtinu Cedevita je dobila sa 29:19, a do poluvremena je bilo 56:38. Ni nastavak ne donosi neke značajnije promjene.

Cedevita je mirno održavala uvjerljivu prednost, da bi na raju došla do pobjede rezultatom 106:85. 

Roko Rogić je briljirao kod Cedevite s 31 poenom, dok je Filip Bundović dodao 16 poena. Naš reprezentativac Džanan Musa ubacio je 12 poena za 18,3 minuta provedenih na parketu.  Uz 12 poena imao je i dvije asistencije i jedan skok.

Kod gostiju Ivan Svoboda je ubacio 21 poen, Domagoj Samac je doado 19, a Julijan Rajić 18 poena.


12 poena Muse protiv Hermes Analitice by goloviliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi