Cedeviti Kup Krešimira Ćosića, Gordić briljirao

Cedeviti Kup Krešimira Ćosića, Gordić briljirao

A. Beganović

U finalu Kupa Krešimira Ćosića košarkaši Cedevite su ponajviše zahvaljući bosanskohercegovačkom reprezentativcu Nemanji Gordiću, savladali Zadar (86:82), te su tako odbrani naslov osvojen prošle godine.

Košarkaši Zadra su mnogo bolje otvorili susret i u 15. minuti su imali prednost od 19 poena (44:25). U tim momentima se činilo da će Zadrani osvojiti Kup, no taKO nisu mislili Gordić i društvo.

U samo pet minuta Cedevita je istopila prednost Zadrana, a u trećeoj četvrtini zagrebačka ekipa je po prvi put stigla do prednosti (57:56).

U sami završnicu ušlo se pri rezultatu 82:82, da bi sedam sekundi prije kraja Gordić pogodio ključnu tricu za pobjedu Cedevite.

Bilan sa 20, te Gordić sa 19 poena su bili najefikasniji kod Cedevite, dok su Florence sa 24, te Ivanov sa 14 poena bili najefikasniji kod Zadra.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.