Cedi Osman potpisao za Cleveland Cavalierse
Foto: EPA

Turski košarkaš od naredne sezone u NBA ligi

Cedi Osman potpisao za Cleveland Cavalierse

Cleveland Cavaliersi su obezbijedili novo pojačanje za narednu sezonu, a radi se o turskom košarkašu Cediju Osmanu.

Osman je proteklih pet godina bio jedan od najboljih košarkaša turskog Anadolu Efesa, a sada je sa Cavaliersima potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 8.3 miliona dolara.

Ovaj 22-godišnji košarkaš je učestvovao i na NBA draftu 2015. godine, a iako ga je u drugoj rundi drafta izabrala Minnesota, do sada se nije okušao u NBA ligi.

Tokom prošle sezone Osman je u dresu Efesa u prosjeku bilježio 13.2 poena i 4.1 skok po utakmici, dok je u Euroligaškim utakmicama bilježio 7.1 poen i 2.8 skokova.

Turski košarkaš bi Clevelandu trebao pružiti prijeko potrebnu "širinu" na klupi.

Inače Cedi Osman je rođen u Makedoniji, a zanimljivo je da je jedno vrijeme živio u Sarajevu, te da je svoje prve košarkaške korake napravio u omladinskim selekcijama KK Bosne i Rina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi