Čelične odbranom zaustavile Malene

Čelične odbranom zaustavile Malene

Košarkašice Čelika su u okviru 15. kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige pobjedom nad Mladim Krajišnikom (72:63) nastavile sa kvalitetnim ritmom fenomenalnih izdanja u ovom takmičenju.

Bila je ovo odlična utakmica dva tima, koji se dobro poznaju i iz domaćeg prvenstva. 

Dakle, prostora za moguća iznenađenja nije bilo. Zbog toga i izjednačena igra, ali i velika neizvjesnost u prve tri trećine. Košarkašice iz Zenice tako u zadnjih 10 minuta ulaze sa minimalnom prednošću od 2 poena razlike (54:52).

Tek je "čelična" odbrana u zadnjem periodu, koja je limitirala "Malene" na 11 poena smirila ambicije odličnih gošći iz Banja Luke. U tom dijelu igre, tad je i 18 poena bilo dovoljno za košarakašice iz Zenice da meč u svoju korist mirno privedu kraju.

Josipa Bura je sa 17 poena i 7 skokova uz šut za dva 7/8 na najbolji način predvodila Čelik do 11-e pobjede u šampionatu. U Matei Tavić sa 15 i Marini Ristić sa 10 poena pronašla je sjajnu podršku.

Za Mladi Krajišnik odlično su šutirale Ivona Bogoje, koja je postigla 18 poena i Ljiljana Latinović, dodala je 12 koševa.

Čelik je na odličnom drugom mjestu sa 27 bodova (11-5), dok košarkašice Mladog Krajišnika zauzimaju poziciju broj 7 sa 22 boda (6-10).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.