Čelik bolji od Medveščaka

IWBL liga

Čelik bolji od Medveščaka

Košarkašice Čelika su u okviru 19. kola IWBL lige odigrali neizvjesnu utakmicu sa ekipom Medveščaka iz Zagreba.

U prve dvije četvrtine Medveščak je vodio šest poena razlike, dok je ipak na kraju Čelik slavio sa šest poena razlike. U prvoj četvrtini kao i obićno, možemo reći testiranje protivnika ali u ovome slučaju pripalo je u korist Medveščaka sa 10:14.

Nakon kratke pauze u drugom dijelu Čelik je uspio da poveća rezultat za 17 poena, a Medveščak za 19 tako da su sačuvali svoju prednost i otišli na pauzu sa 27 : 33.

Na pauzi se desilo čudo, Mensura Andelija već par prethodno odigranih utakmica čini čuda sa svojim košarkašicama, pa su i u ovoj utakmici uspjele da izbore pobjedu. U trećoj četvrtini okrenule su rezultat u svoju korist i završavaju sa tankih 2 poena razlike 49:47, ali su do kraja utakmice odličnom igrom povećali prednost na 6 poena (66 : 60 ) i tako se "osvetili" Medveščaku za prve dvije četvrtine.

Marina Ristić sa 20 poena je najefikasnija košarkašica domaće ekipe, dok je kod gostiju iz Zagreba Iva Meznarić ubacila 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.