Celticsi u zanimljivoj utakmici savladali Atlantu
Foto: EPA

Irving vodio Boston do trijumfa

Celticsi u zanimljivoj utakmici savladali Atlantu

Boston Celticsi su gostovali u Atlanti gdje su sa Hawksima odigrali izuzetno zanimljiv meč i na kraju slavili pobjedu rezultatom 110:107.

U prvoj četvrtini se gledao izuzetno neizvjestan meč, baš kao i većim tokom susreta, a nakon rezultatske klackalice ovaj period je završen rezultatom 26:25 u korist Bostona.

Ni u drugoj četvrtini ni jedna ekipa ne uspijeva doći do značajnije prednosti, a na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 54:54. Polovinom trećeg dijela Atlanta stiže do plus sedam, ali Celticsi uzvraćaju odličnom serijom i ubrzo preuzimaju vodstvo.

Dobru seriju su Celticsi nastavili i u četvrtoj četvrtini, pa su početkom ovog perioda stigli i do prve dvocifrene prednosti na susretu, od 10 poena razlike.

Ipak, Boston polvinom zadnjeg perioda ispušta prednost, a Atlanta nakon trojki Dedmona i Bazemora dolazi do minimalnog vodstva.

Smjenjivale su se dvije ekipe u vodstvu sve do samog finiša kada Kyrie Irving pogađa nekoliko bitnih šuteva i rješava pitanje pobjednika.

Sjajni Irving je predvodio Boston Celticse sa 35 poena, tri skoka i sedam asistencija. Odličan je bio i Tatum koji je ubacio 21 poen, dok je Al Horford bio veoma blizu triple-doublea sa 15 poena, 10 skokova i devet asistencija.

U dresu Atlante je još jednu dobru partiju pružio Dennis Schroder koji je ubacio 23 poena, dok su Belinelli i Dedmon dodali po 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi