Celticsi uzvratili Bullsima

Celticsi uzvratili Bullsima

A. Beganović

Kasno sinoć po našem vremenu košarkaši Dallasa i Utaha iskoristili su domaći teren za pobjede u trećim susretima četvrtfinala doigravanja u NBA ligi, dok Chichagu to nije uspjelo.

Utah Jazz je u neizvjesnoj završnici koševima Derrona Williamsa dvije sekunde prije kraja utakmice pobjedio LA Lakerse te tako seriju doveo u neizvjesnost. Trenutno je 2:1 za Lakerse, a četvrta utakmica na rasporedu je u usubotu u Utahu.

Kobe Bryant imao je lošu noć i može se reći da je njegova velika potrošnja lopti (5/24) na kraju momčad iz LA koštala poraza. Kod domaćih Jazzera najbolji je bio Boozer sa 23 poena i nevjerovatna 22 skoka, dok je Lakerse predvodio Odom sa 21 poenom i 14 skokova.

Dallas Mavericksi su na svom parketu lakše od očekivanog pobjedili indisponirane San Antonio Spurse i tako poveli u seriji sa 2:1. Kod Dallasa ponovo je najbolji bio Dirk Nowitzki sa 20 poena, dok je Spurse predvodio Oberto sa 10 poena.

Iako su u Bostonu nagovjestili neizvjesnu seriju Bullsi su u svom United Centru sinoć odigrali jednu od lošijih patrtija u sezoni i dozvolili aktalnom šampionu da bez većih problema upiše pobjedu te tako stvari vrati na svoje mjesto.

Celticsi su posjetili na prošlu sezonu te predvođeni sjajnom petorkom Pierce-Rondo-Allen-Davis-Marbury došli su do sasvim zaslužene pobjede. U redovima aktualnih prvaka najbolji je bio Rondo sa 20 poena, dok je Bullse predvodio Noah sa 8 poena i 10 skokova.

NBA doigravanje:
Istočna konferencija

Chicago Bullsi - Boston Celtics 86:107 (Noah 8p, 10s / Rondo 20p, 11s, 6a, Pierce 24p)
Boston vodi 2-1 u seriji
 
Zapadna konferencija
Utah Jazz - Los Angeles Lakers 88:86 (Boozer 23p, 22s, Williams 13p, 5s, 9a / Odom 21p)
LA Lakersi vode 2-1 u seriji
 
Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 88:67 (Nowitzki 20p, 7s / Oberto 10p, 4s)
Dallas vodi 2-1 u seriji

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.