Česi objavili konačni spisak putnika na Eurobasket

Česi objavili konačni spisak putnika na Eurobasket

D. Rakanović

Selektor reprezentacije Češke Ronen Ginzburg objavio je konačni spisak igrača koji će nastupati na predstojećem Eurobasketu.

Čehe će predvoditi Tomaš Satoransky, košarkaš Washington Wizardsa, a na konačnom spisku nalazi se i veteran Jiri Welsch. 

Podsjetimo, ranije je nastup na Eurobasketu otkazao košarkaš Fenerbahče Jan Vesely koji je odlučio propustiti turnir zbog umora. 

Na konačnom spisku Ginzburga nalaze se:  

Patrik Auda, Jaromir Bohačik, Vojtech Hruban, Martin Križ, Tomaš Kyzlink, Lukaš Palyza, Martin Peterka, Šimon Puršl, Tomaš Satoransky, Jakub Širina, Kamil Švrdlik, Jiri Welsch. 

Češka će igrati u Grupi C sa Crnom Gorom, Hrvatskom, Mađarskom, Španijom i domaćinom Rumunijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi