Česi spremni za Eurobasket, Vesely u ekipi

Češka Republika se sprema za prvenstvo Evrope

Česi spremni za Eurobasket, Vesely u ekipi

Reprezentacija Češke Republike počela je sa pripremama za Eurobasket koji će se u mjesecu septembru održati u Sloveniji. 

Česi mnogo očekuju od ovogodišnjeg Eurobasketa, te se nadaju kako će u Sloveniji napraviti povoljan rezultat. Na spisku se našao i jedini NBA igrač iz ove zemlje, bivši košarkaš Partizana, Jan Vesely. Ekipu Češke Republike čine: 

Bekovi: Tomáš Satoranský (Sevilla), Jiří Welsch (Nymburk), Michal Čarnecký (Pardubice), Jakub Kudláček (Cantú).

Krila: Vojtěch Hruban (Nymburk), Pavel Pumprla (Obradoiro), David Jelínek (Laboral Kutxa), Luboš Bartoň (Braunschweig), Jan Veselý (Washington Wizzards).

Centri: Ondřej Balvín (Sevilla), Petr Benda (Nymburk), Pavel Houška (Nymburk), Jakub Houška (Děčín), Kamil Švrdlík (Prostějov).   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.