Četiri poena Teletovića, šut za tri poena nula od pet

NBA liga

Četiri poena Teletovića, šut za tri poena nula od pet

Brooklyn Netsi su u noći sa subote na nedjelju gostovali kod Golden State Warriorsa gdje su poraženi rezultatom 93:86. Uprkos 26. ovosezonskom porazu Mrežice se još uvijek nalaze na poziciji koja vodi u play-off, ali su trenutno na osmom mjestu na Istoku.

Mirza Teletović sinoć je dobio značajnu minutažu, a za nešto više od 25 minuta bh. reprezentativac ubacio je tek četiri poena. Nije Jablaničanina sinoć slušao šut. Pet puta je kapiten najboljih bh. košarkaša šutirao za tri poena, ali niti jednom lopta nije prošla kroz obruč. Najraspoloženiji u sinoćnjoj utakmici u redovima Netsa bili su Williams sa 20 i Johnson sa 15 poena.

U redovima pobjedničkoj tima efikasniji od ostalih bio je O'Neal sa 23 ubačaja.

Jako interesantno bilo je u duelu Washington Wizardsa i New Orleans Pelicansa, a na kraju su domaći košarkaši upisali trijumf sa samo pola koša razlike, rezultat je glasio 94:93. U odličnoj utakmici s jedne strane dominirao je Nene sa 30 poena, dok je s druge strane u redovima gostujućeg sjajnu partiju pružio Davis koji je ubacio 26 poena.

Knicksi su poraženi na gostovanju kod Atlante 107:98 uprkos činjenici da je Melo ubacio 35 poena koji nisu mogli parirati raspoloženom triju Hawksa Carroll, Teague i Scott koji su zajedno ubacili 82 poena za domaći sastav. 

Dallas je upisao novu pobjedu na gostovanju kod Detroita, a predvodio ih je Nowitzki sa 24 poena. Indiana se nije dala iznenaditi na gostovanju kod Bucksa, a Pacersi su slavili sa 110:100.

Svoju noć ponovo je imao sjajni Kevin Love. Krilni centar Minnesote je u pobjedi svog tima nad Utahom ubacio 37 poena, a gosti su zasuženo pobijedili rezultatom 121:104.

Posljednjeplasirani tim Zapada Sacramento Kingsi sinoć su upisali svoju tek 16. pobjedu u voj sezoni, a Boston koji je takođe daleko od play-off pozicija je bio preslab za domaćine.

Rezultati:
Charlotte Bobcats - Memphis Grizzlies 92:89
Washington Wizards - New Orleans Pelicans 94:93
Atlanta Hawks - New York Knicks 107:98
Detroit Pistons - Dallas Mavericks 102:113
Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 100:110
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 104:121
Sacramento Kings - Boston Celtics 105:98
Golden State Warriors - Brooklyn Nets 93:86

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.