Četvrti poraz Partizana u Ligi šampiona

Crno-bijeli ispustili pobjedu

Četvrti poraz Partizana u Ligi šampiona

Košarkaši Partizana poraženi su u Pioniru od Sassarija rezultatom 88:87 (23:19, 15:27, 22:17, 19:16, 9:8) u okviru 7. kola FIBA Lige šampiona.

Crno-bijeli su poklekli nakon dodatnih pet minuta te su zabilježili četvrti neuspjeh u ovom takmičenju.

Ekipa Aleksandra Džikića je na minut i po do kraja susreta imala višak od šest poena (78:72), ali ni to joj nije bilo dovoljno za konačan trijumf.

Goste je do pobjede vodio Josh Carter sa 21 poenom, a istakao se i Trevor Lacey sa 12 koševa, osam skokova i sedam asistencija. 

Najefikasniji kod Partizana bio je Will Hatcher sa 23 pogotka.

Obje ekipe su na omjeru od tri pobjede i četiri poraza, s tim što je Sassari zbog bolje koš razlike trenutno četvoroplasiran u grupi E, dok je Partizan na šestom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi