CFBB Paris najbolji mladi tim Evrope

Pobijedili Megu u finalu

CFBB Paris najbolji mladi tim Evrope

M. Šljivak

CFBB Paris pobjednik je juniorske Eurolige. Francuski tim je u današnjem finalu pobijedio srbijansku Megu rezultatom 65:58.

Ova dva tima su se prošetala kroz grupnu fazu. Imali su omjer 3:0 protiv mnogo poznatijih rivala i danas su odlučili ko je najbolji mladi tim Evrope.

Mega je bolje ušla u meč. Poveli su 12:6, ali je u ostatku prvog dijela francuski tim bio mnogo bolji. Preokrenuli su rezultat u svoju korist nakon prve dionice (19:17), da bi tokom druge četvrtine stekli i 13 poena prednosti, 30:17.

Tim Vlade Vukoičića se nije predavao. Uspjeli su se vratiti u meč i na odmor su otišli sa samo pet poena zaostatka, 33:28.

Potpunim preokretom Mega dolazi do prednosti u trećoj dionici. Ušli su u posljednjih 10 minuta sa pet razlike (41:46), no očajna zadnja dionica ih je koštala titule. Francuski tim je dominirao u ovom dijelu utakmice. Okrenuo je meč u svoju korist i na kraju je došao do pobjede i titule prvaka juniorske Eurolige.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ivan Fevrier je predvodio Parižane sa 17 poena, Yanik Blanc je dodao 15, dok je kod Mege Goga Bitadze ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi