Charles Barkley: Nurkić će samljeti te "male" momke
Foto: EPA

Sir Charles smatra da će Portland namučiti Warriorse

Charles Barkley: Nurkić će samljeti te "male" momke

Legendarni Charles Barkley, nekadašnja NBA zvijezda i član Kuće slavnih, u popularnoj američkoj emisiji Inside The NBA komentarisao je play-off seriju koju će Golden State kao prvoplasirana ekipa u Zapadnoj konferenciji igrati protiv osmoplasiranog Portlanda.

Barkley vjeruje da ključ te serije leži u Jusufu Nurkiću, odnosno da li će se bh. košarkaš oporaviti na vrijeme. Naime, on smatra da, ukoliko Nurkić bude spreman, možemo očekivati zanimljivu seriju, te da bi Portland mogao pobijediti barem u dvije utakmice.

Ostali u studiju se nisu slagali sa legendarnim Sir Charlesom, ali je on ostao pri svome.

"Sve zavisi od njihovog centra, koji je trenutno van terena. On bi mogao biti ogroman problem za Warriorse. Ako bude zdrav Portland će pobijediti najmanje dvije utakmice", rekao je Barkley.

"McCollum i Lillard će igrati žestoko, oni ne vole igrače Golden Statea. Lillard je po mom mišljenju najpodcjenjeniji igrač u ligi."

"Mislim da su dosta blizu kada je riječ o bekovskim pozicijama, pitanje je imaju li u Portlandu centra koji može dominirati u reketu, a očigledno je da Nurkić može. Ipak, on je prije dvije sedmice slomio nogu, ne znam kako se možete za ovako kratko vrijeme oporaviti od takve povrede", nastavio je nekadašnji MVP NBA lige.

"Ako Warriorsi izvedu sve te male momke na teren, a budu igrali protiv dobrog centra, imaće velikih problema sa Trail Blazersima. Nurkić će samljeti njihove male igrače", rekao je na kraju Charles Barkley.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi