Charlotte bolji od Atlante, Indiana savladala Utah

NBA liga

Charlotte bolji od Atlante, Indiana savladala Utah

D. Rakanović

Košarkaši Charlotte Hornetsa lagano su na domaćem parketu savladali Atlantu Hawkse rezultatom 105:90. 

Prva četvrtina je završena rezultatom 19:19, da bi domaćini u na poluvrijeme otišli sa devet poena prednosti. 

U trećem periodu igre Charlotte je povećao prednost na 15 poena razlike i mirno priveo utakmicu kraju. 

U pobjedničkom sastavu Nicolas Batum i Kemba Walker postigli su po 16 poena. Frank Kaminsky je dodao 14, a Marvin Williams 13 poena. 

Kod Atlante Dennis Schroder je postigao 20 poena. Dwight Howard i Ersan Ilyasova ubacili su po 13 poena.

Indiana je na svom parketu savladala Utah Jazz sa 107:100, kojoj nije pomogla ni odlična partija Gordona Haywarda koji je postigao 38 poena i ostvario svoj rekord karijere. 

Utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini kada su Pacersi otišli na 10 poena razlike, i do kraja utakmicu mirno priveli kraju. 

Kod Indiane istakao se Jeff Teague sa 21 poenom. Paul George je ubacio 19 poena, Myles Turner 16, a CJ Miles 15.

U sastavu Atlante, osim Haywarda, dvocifreni su bili Rudy Gobert i George Hill sa po 16 postignutih poena, a Gobert je uz to imao i 14 skokova. Rodney Hood dodao je 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi