Charlotte, Houston i Portland do novih pobjeda

NBA liga

Charlotte, Houston i Portland do novih pobjeda

E. Škorić

Košarkaši Charlottea, Houstona i Portlanda upisali su sinoć pobjede u NBA ligi.

Charlotte Hornetsi su sa 111:107 savladali Brooklyn Netse, posljednjeplasiranu ekipu Istočne konferencije.

Domaćin je nakon prve četvrtine vodio 25:16, onda je ubrzo stigao do 15 poena razlike u drugoj četvrtini. Na poluvremenu je bilo 54:37.

Netsi su tek u zadnjem periodu uspjeli da se vrate, ali nije bilo dovoljno da izbjegnu novi poraz. Nije im pomoglo ni kombinovanih 42 poena Bogdanovića i Lopeza. Hrvat je ubacio 22, a američki centar 20 poena. Kod Charlotte Belinelli je bio najbolji sa 17 poena, koliko su ubacili i Kemba Walker, te Nicolas Batum.

Houston Rocketsi su nadigrali Orlando Magic sa 128:104 uz novi double-double Jamesa Hardena, koji je ubacio 25 poena uz 13 asistencija i šest skokova. Kod gostiju Serg Ibaka je ubacio 28, a Evan Fournier 21 poen. Rocketsi su sada treća momčad na Zapadu, Orlando treći od nazad na Istoku.

U duelu Dallasa i Portlanda gosti su trijumfovali tijesno, rezutatom 114:113, a predvodili su ih McCollum sa 32 i Lillard sa 29 poena, dok je kod Dallasa Barnes ubacio 26 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi