Charlotte iznenadio Raptorse, Knicksi tonu sve dublje

NBA liga

Charlotte iznenadio Raptorse, Knicksi tonu sve dublje

M. Šljivak

Samo tri utakmice odigrane su u noći s četvrtka na petak, a pobjede su upisale ekipe Charlottea, Houstona i Portlanda.

Iznenađenje večeri napravili su Charlotte Hornetsi, koji su na gostovanju u Air Canada Centru savladali Toronto Raptorse rezultatom 103:95.

Od samog početka utakmice Hornetsi kontrolišu igru. Zahvaljujući sjajnim partijama Geralda Hendersona i Kembe Walkera su na kraju uspjeli da iznenade jedini kanadski tim, te da dođu do 14 pobjede ove sezone.

Henderson je susret završio s 31 poenom, Kemba Walker je dodao 29 poena, sedam skokova i osam asistencija, dok je kod Toronta Kyle Lowry ubacio 24 poena.

Serija uzastopnih poraza New York Knicksa popela se na 14. Pobjedu iz Madison Square Gardena odnijeli su Houston Rocketsi, koji su slavili s uvjerljivih 120:96.

Bez većih problema su Rocketsi došli do 25 pobjede u sezoni, a do 11 uzastopnog trijumfa ih je vodio James Harden sa 25 poena i devet asistencija.

Travis Wear je kod Knicksa ubacio 21 poen...

Portland je u svom Moda Centru savladao Miami Heat 99:83.

Nezaustavljiv po tim s Floride bio je LaMarcus Aldridge. Sjajni krilni centar Blazersa imao je double-double učinak od 24 poena i 12 skokova za 28 pobjedu svog tima u ovoj sezoni.

S druge strane najefikasniji u redovima Heata bio je Dwyane Wade sa 23 poena.

NBA, četvrtak:

Toronto - Charlotte 95:103 (Lowry 24p / Henderson 31p)
New York - Houston 96:120 (Wear 21p / Harden 25p)
Portland - Miami 99:83 (Aldridge 24p /Wade 23p)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.