Charlotte u završnici srušio Miami
Foto: NBA

NBA liga, play-off

Charlotte u završnici srušio Miami

Ekipa Charlottea napravila je veliki preokret u prvoj rundi play-offa.

Hornetsi su nakon dva startna poraza od Miamija vezali tri uzastopne pobjede, uključujući i sinoćnju u gostima (90:88), i sada ih samo jedan trijumf dijeli od plasmana u polufinale Istoka.

Domaćin je na ulasku u posljednji period imao šest poena prednosti, ali ni to nije bilo dovoljno sastavu Miamija da dođe do zlata vrijedne pobjede. 

Courtney Lee je na 25 sekundi do kraja susreta pogodio trojku kojom su gosti prešli u vodstvo, da bi u posljednjem napadu šutevi Gorana Dragića i Dwyana Wade bili izblokirani, što je označilo veliko slavlje za ekipu Charlottea.

Najefikasniji pojedinac u redovima gostiju bio je Marvin Williams sa 17 poena i 8 skokova. Al Jefferson i Kemba Walker ubacili su po 14 koševa.

Na drugoj strani prednjačio je Dwyane Wade sa 25 pogodaka i 5 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi