Chicago i San Antonio upisali poraze

NBA, ponedjeljak

Chicago i San Antonio upisali poraze

Loš dan favorita. Odigrano je šest utakmica NBA lige, a dvije najbolje momčadi, Chicago i San Antonio, upisale su poraze.

Prekinut je niz Chicaga od 14 uzastopnih pobjeda. U United Centru su poraženi od Philadelphie sa 97:85. Kao i obično u redovima 76ersa najefikasniji bio je Derrick Rose sa 31 poenom, dok je u poraženoj momčadi sa 21 poenom najbolji bio Thadeeus Zoung.



San Antonio je upisao četvrti domaći poraz ove sezone. Poraženi su id Portlanda sa 100:92. Međutim, bili su oslabljeni. Igrali su bez Tima Duncana, Tonya Parkera, Emanuela Ginobilija i Antonija McDyessa.  Najefikasniji na parketu bio je igrač Spursa George Hill koji je ubacio 27 poena, dok je poen manje upisao Andre Miller iz redova Blazersa.



New York je na krilima Carmela Anthonya koji je postigao 39 poena, došao do pobjede nad Orlandom od 113:106. U poraženoj momčadi najefikasniji bio je Dwight Howard sa 29 poena.



NBA liga, ponedjeljak:

Chicago - Philadelphia 85-97 
New York - Orlando 113-106 (produžetak)
San Antonio - Portland 92-100 
Indiana - Boston 107-100 
Charlotte - Milwaukee 87-86 
Utah - Washington 95-100 (produžetak)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.