Chicago na krilima Butlera slavio protiv Pelicansa
Foto: EPA

Važna pobjeda Bullsa u borbi za doigravanje

Chicago na krilima Butlera slavio protiv Pelicansa

D. Rakanović

Chicago Bullsi savladali su noćas na gostovanju New Orleansa sa 117:110.

Utakmica je prelomljena početkom posljednjeg perioda igre kada su Bullsi vezali tri trojke i otišli na 19 poena prednosti, a do kraja utakmice Pelicansi uspijevaju ublažiti poraz.

Chicago je do pobjede ponovo predvodio Jimy Butler sa 39 poena, uz šest skokova i pet asistencija. Bobby Portis je ubilježio double-double sa 21 poenom i 11 skokova, dok je Joffrey Lauvergne ubacio 15 poena. Rajon Rondo je bio blizu triple-double učinka, postigao je 10 poena uz po devet skokova i asistencija.

New Orleans je predvodio Anthony Davis sa 30 poena, uz 11 skokova, DeMarcus Cousins je dodao 26 poena i 18 skokova. Dvocifren je bio i Jrue Holiday sa 17 poena, te Jordan Crawford sa 15 poena.

Chicago je nakon ove pobjede na omjeru 38-39, te trenutno drži sedmu poziciju na Istoku. Ipak prva ekipa ispod crte Indiana ima samo pobjedu zaostatka, te nas sigurno očekuje uzbudljiva borba za doigravanje.

Na Zapadu se New Orleans nalazi na 10. mjestu sa pet pobjeda zaostatka za osmoplasiranim Portlandom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi