Chicago odbranom zaustavio Boston

NBA: Portland slavio u Salt Lake Cityu

Chicago odbranom zaustavio Boston

Sinoć su na programu bile samo dvije utakmice u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, NBA, u kojima su pobjede slavili Chicago i Portland.

Chicago je kao domaćin slavio pobjedu u derbiju nad Bostonom rezultatom 97:81, u susretu kojeg su dobili odličnom igrom u odbrani.

Bullsi su naime limitirali Kelte na svega 20 % šuta za tri poena, te 38,4 odsto za dva poena, što je bilo i više nego dovoljno da ubilježe laganu pobjedu.

Sjajni rookie Derrick Rose je sa 30 poena i devet asistencija predvodio Chicago, dok je Luol Deng pridodao 23 poena. Kod poraženih, prvo ime je bio Paul Pierce sa 15 koševa.

Odlaskom legendarnog trenera Jerrya Sloana, Utah Jazz više nije moćna ekipa kao nekada. U prilog tome i sinoćnji poraž Jazzera u Salt Lake Cityu od Portlanda sa 98:87. Blazerse je do pobjede nosio Gerald Wallace sa 29 poena, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Devin Harris sa 26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije