Chicago ponovo bolji od Bostona
Derrick Rose je odigrao vrlo dobru utakmicu

NBA rezultati

Chicago ponovo bolji od Bostona

U NBA ligi su sinoć odigrane samo dvije utakmice. Na sceni su bile dvije najbolje momčadi Istočne konferencije i obe su poražene. Boston je pretrpio domaći poraz od Chicaga, dok je Cleveland minimalno poražen na gostovanju kod Utaha.

U velikom derbiju Istočne konferencije Chicago je slavio u Boston Gardenu protiv Boston Celticsa rezultatom 96:83. Bullsi su sjajnom igrom podsjetili na slavne dane ovog tima koji ove sezone igra vrlo promjenjljivo, pa tako ne bi čudio poraz u narednoj utakmici od nekog tima koji je n apapiru daleko slabiji od njih.

Prvo im epobjedničkog tima bio je Luol Deng sa 25 poena, Derrick Rose je dodao 17 poena i 8 skokova, Joakim Noah 15 poena i 11 skokova, a Taj Ginson 14 skokova. Paul Pierce je sa 20 poena bio najbolji kod Bostona, Rajon Rondo ga je pratio sa 15, a Kendrick Perkins je dodao 14 poena i 10 skokova.

I drugi najbolji tim s Istoka je sinoć poražen. Cleveland je gostovao u Salt Lake Cityju i poražen je od Utaha sa 97:96. Cleveland je tokom prvog poluvremena imao vodstvo, ali je presudila posljednja četvrtina koju je Utah dobila rezultatom 42:36.

Jazzere je do pobjede predvodio Carlos Boozer sa 19 poena i 10 skokova, Mehmet Okur i Ronnie Price su dodali po 13. LeBron James je sa 36 poena i 9 skokova bio najbolji kod poražene momčadi, Anthony Parker i Delonte West su dodali po 11 poena, a Mo Williams i Anderson Varejao po 10.

Rezultati:

Boston – Chicago 83:96
Utah – Cleveland 97:96

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.