Chicago produbio krizu šampiona, Minnesota ubjedljiva
Foto: EPA

Šampioni u seriji od tri poraza

Chicago produbio krizu šampiona, Minnesota ubjedljiva

D. Rakanović

Chicago Bullsi porazili su noćas na domaćem terenu branioce titule Cleveland Cavalierse rezultatom 99:93 i tako produbili krizu u kojoj se nalaze šampioni. 

Ovo je bio treći vezani poraz Cavaliersa i ponovo su prepustili prvo mjesto na Istoku Bostonu. 

Cleveland je bolje otvorio utakmicu i nakon prvog perioda igre je imao prednost od šest poena (28:22), a na poluvremenu su Cavsi povećavali prednost na devet poena (50:41). Međutim, u trećoj četvrtini Bullsi su razbili Cleveland i potpuno preokrenuli meč u svoju korist. Pred posljednji period Bullsi su imali sedam poena prednost (78:71). Cleveland se pokušao vratiti u posljednjoj četvrtini, ali su Bullsi odbili njihov napad i upisali vrijednu pobjedu u borbi za doigravanje na Istoku. 

Chicago je predvodio Nikola Mirotić sa 28 poena i deset skokova. Jimmy Butler je dodao 25 poena, uz šest skokova i pet asistencija. Denzel Valentine je dodao 12, a Raul Lopez 10 poena i 11 skokova. 

Clevelandu nije bila dovoljna ni odlična partija LeBron James koji je postigao 26 poena i deset skokova. Kyrie Irving je ubacio 20 poena, a Tristan Thompson 15, uz devet skokova. 

Minnesota je na domaćem parketu ubilježila laganu pobjedu protiv Los Angeles Lakersa rezultatom 119:104.

Timberwolvese je predvodio Ricky Rubio sa 33 postignuta poena, 10 asistencija i pet skokova. Pratio ga je Karl-Anthony Towns sa 32 poena i devet skokova, dok je Andrew Wiggins ubacio 27 poena. 

U sastavu Lakersa Jordan Clarkson je postigao 18, Tarik Black je dodao 15, a D'Angelo Russell 14 poena. Julius Randle je ubilježio double-double učinak sa 12 poena i 13 skokova. 

Ivica Zubac je počeo utakmicu u startnoj petorci, ali je nakon samo dva minuta igre izašao iz igre zbog povrede zgloba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi