Chris Bosh napušta Toronto
Chris Bosh je tri puta bio All Star.

Toronto ostaje bez najboljeg igrača

Chris Bosh napušta Toronto

Jedan od najboljih krilnih centara NBA lige Raptor Chris Bosh objavio je da skoro sigurno napušta Toronto u ljeto 2010. godine kada postaje free agent.

Chris Bosh neće produžiti ugovor sa Toronto Raptorsima ovog ljeta, tako da će u ljeto 2010. godine postati slobodan agent, i najvjerovatnije napustiti klub. Bosh je ušao u posljednju godinu važećeg ugovora sa Raptorsima, vrijednog 15,7 miloiona dolara. 

Trener Toronta Bryan Calangelo u posljednje vrijeme je konstantno govorio da se nada kako će Bosh ostati u Torontu, i kako Bosha vidi kao igrača oko kojeg će se vrtiti sva igra u budućnosti, ali Chris Bosh očito misli da Toronto nije ekipa u kojoj može zadovoljiti svoje ambicije. Bosh je odluku donio nakon završetka sezone u kojoj je Toronto ostvario skor 33-49 i nije uspio izboriti doigravanje. Bosh je 2006. godine potpisao trogodišnji ugovor nadajući se da će uprava Raptorsa složiti ekipe koja će se boriti za naslov prvaka, ali očito se prevario. 

Ukoliko ne promijeni svoju odluku,  Chris Bosh će se  u ljeto  2010. godine pridružiti skupini sjajnih igrača koji postaju slobodni. Među njima su LeBroen James, Dwayne Wade, Amare Stoudemire i Steve Nash. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.