Chris Bosh raskida ugovor sa Miami Heatom
Foto: EPA

Nakon sedam godina provedenih u klubu sa Floride

Chris Bosh raskida ugovor sa Miami Heatom

Miami Heat i njihov dugogodišnji košarkaš Chris Bosh su prema najnovijim informacijama došli do sporazumnog raskida ugovora.

Njegov ugovor sa Miamijem je trajao još dvije godine, a prema njemu on je za to vrijeme trebao dobiti 52 miliona dolara, međutim on je propustio čitavu sezonu zbog problema sa krvnim ugrušcima, pa je njegovo zdravstveno stanje vjerovatno razlog za ovaj potez.

Nezvanično, Bosh i ekipa Miamija, ali i Asocijacija igrača su prihvatili raskidanje ugovora, ali se još uvijek čeka da se sve i formalno potvrdi.

Iskusni košarkaš nije prošao ljekarske preglede pred ovu sezonu, nakon što je i u dvije prethodne, zbog istih problema, morao propuštati veliki broj utakmica.

Ipak, Bosh se još uvijek ne želi penzionisati, a on je na jednoj američkoj TV emisiji u aprilu ove godine izjavio da smatra da i dalje može igrati.

"U svom srcu sam i dalje sportista, i želim da tako i završim", izjavio je Bosh koji je u dresu Heata proveo sedam godina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi