Chris Bosh završava karijeru

Zbog problema sa krvnim ugrušcima

Chris Bosh završava karijeru

D. Rakanović

Dugogodišnji košarkaš Miami Heata Chris Bosh još jedan korak je bliže okončanju igračke karijere. 

Prema pisanju ESPN službeni doktori NBA lige potvrdili su da Chris Bosh pati od bolesti zbog koje mu prije kraj profesionalne karijere. 

Naime, Bosh već duže vrijeme ima velikih zdravstvenih problema sa krvnim ugrušcima. Posljednju utakmicu je igrao u februaru 2016. godine. 

Nakon ove odluke doktora, Miami je slobodan da otpusti Bosha, koji bi prema ugovoru za slijedeće dvije godine trebao dobiti više od 50 miliona dolara, a to će mu pokriti osiguranje. 

Za Bosha i dalje ima nade da se vrati aktivnom igranju košarke, ali mora proći medicinske testove, odnosno da mu se ugrušci u krvi više ne stvaraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi