Chris Paul želi u Spurse
Foto: EPA

Obostrani interes Spursa i Paula

Chris Paul želi u Spurse

M. Šljivak

Jedan od najboljih playmakera NBA lige Chris Paul napustiće Los Angeles Clipperse ovog ljeta.

Nakon šest godina u timu iz Los Angelesa, Paul će u novu sezonu ući s drugim timom, a od 1. jula počeće pregovore s ekipama i to kao slobodan igrač.

Kako navodi ESPN, San Antonio Spursi su ozbiljno zainteresovani za ovog košarkaša, a i CP3 ne bi imao ništa protiv da obuče dres tima iz Texasa.

"Postoji interes obje strane. Paul želi prsten i novac mu neće previše igrati ulogu u odluci. Biće veoma interesantno vidjeti šta će biti i gdje će Paul igrati naredne sezone", rekao je novinar ESPN-a Kevin Arnovitz.

Chris Paul iza sebe ima 12 sezona u NBA ligi. Po šest je igrao u New Orleansu i Clippersima, ali čini se kako će želja za prstenom i kod 32-godišnjeg košarkaša biti presudna kod izbora novog tima.

Bilo bi svakako interesantno vidjeti Chrisa Paula i Tonyja Parkera u istom timu, a Spursi bi s njim dobili veliko pojačanje za narednu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi