Cibona i Zadar u Finalu

Košarkaško prvenstvo Hrvatske

Cibona i Zadar u Finalu

A. Beganović

U finalu košarkaškog prvenstva Hrvatske igraće Cibona i Zadar. «Cibosi» su u Splitu u «Spaladium Areni» teže od očekivanog pobjedili Split (83:82), dok je Zadar također uz dosta problema upisao pobjedu protiv Zagreba (78:74). 

Košarkaši Zagreba na svom parketu imali su većim dijelom susreta rezultatsku prednost, ali u finišu su se bolji snašli Zadrani. U redovima gostiju najbolji su bili Damir Rančić sa 21. i Marko Car sa 17 poena, dok su «Mrave» predvodili Kruno Simon sa 22 i Damir Mulaomerović sa 20 poena.

Košarkaši Splita tokom cijelog susreta imali su prednost i u pojedinim trenucima činilo se da će se igrati treća utakmica. Međutim, «Cibosi» minut do kraja tricom Kusa dolaze u prvo vodstvo (81:79). U narednom napadu Delaš odgovara također trojkom i ponovo donosi svojoj momčadi prednost, ali onda se opet ukazuje Davor Kus i postiže poene za veliko slavlje Cibone. U redovima domaćih najbolji su bili Štemberger sa 21. i Johnson sa 20 poena, dok je kod Cibone najbolji bio Alan Anderson sa 21 poenom.

Košarkaško prvenstvo Hrvatske, polufinale:
Split – Cibona 82:83 (0:2)
Zagreb – Zadar 74:78 (0:2)

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.