Cibona i Zagreb za Krešin trofej
Još jedna odlična igra Marka Tomasa

Kup Krešimira Ćosića

Cibona i Zagreb za Krešin trofej

U finalu Kupa Krešimira Ćosića igraće gradski rivali Cibona i Zagreb. U polufinalnim dvobojima Cibona je bila bolja od Zadra, a Zagreb od Cedevite.

Cibona je u prvom polufinalu bila bolja od velikog rivala Zadra sa 81:71 nakon produžetka. Zadar je imao pobjedu u rukama, ali je u posljednjim trenutcima utakmice Jamont Gordon položio za 60:60 i donio produžetak izabranicima Velimira Perasovića.

Poeni Gordona izazvali su velike proteste igrača Zadra. Naime, prilikom polaganja Gordona Hrvoje Perić je napravio blokadu, ali je sudija sudio silaznu putanju. U produžetku je Cibona odigrala odlično i postigla 21 poen, što je bilo više nego dovoljno za pobjedu.

U redovima Cibone prvo ime bio je Jamont Gordon sa 26 poena i 11 skokova, Marko Tomas je dodao 22 poena, a Bojan Bogdanović i Samo Udrih po 12. Kod Zadra su trojica igrača odigrala odličnu utakmicu. Stipčević je postigao 19, Car 17, a Ružić 16 poena i 9 skokova.

Protivnik Ciboni na putu ka osvajanju Krešinog kupa biće gradski rival Zagreb koji je slavio pobjedu protiv još jednog zagrebačkog kluba, Cedevite sa 80:73. Do sredine treće četvrtine rezultat je bio neizvjestan, a onda domaći tim na krilima sjajnog Damira Mulaomerovića pravi razliku od deset poena koju su sačuvali do kraja utakmice.

Rezultati:

Cibona – Zadar 81:71
Zagreb – Cedevita 80:73

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti