Cibona savladala Cedevitu, tri poena Muse

Finalna serija A1 lige

Cibona savladala Cedevitu, tri poena Muse

Košarkaši Cibone poveli su protiv Cedevite sa 2:1 u finalnoj seriji hrvatske košarkaške lige nakon večerašnje pobjede u trećem meču na domaćem parketu sa 72:67.

Cibona je odigrala odličnu prvu dionicu pa su napravili prednost od 22:13, a u drugom periodu je bilo 19:18 za Cedevitu. 

U nastavku meča Cibona je ponovo odigrala dobro u prvih deset minuta pa su treću dionicu dobili sa 17:10. Ipak, Cedevita se nije predavala te su posljednju četvrtinu dobili sa 10 poena razlike (25:15), ali do potpunog preokreta nisu mogli.

U ekipi trenera Damira Mulomerovića najefikasiji je bio Željko Šakić sa čak 25 poena, dok je Marin Rozić dodao 15. U ekipi Cedevite Miro Bilan je imao 19, a Marko Tomas je dodao 16 poena. Naš reprezentativac Džanan Musa imao je učinak od tri poena i jedne asistencije za 25 minuta na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi