Cibona se ogradila od Junakovića zbog vrijeđanja Nurkića

Nesportski potez mladog košarkaša

Cibona se ogradila od Junakovića zbog vrijeđanja Nurkića

Košarkaški klub Cibona javno se ogradio od postupka svog igrača Martina Junakovića koji je preko Twittera na nacionalnoj osnovi vrijeđao bh. reprezentativca Jusufa Nurkića. 

Jusuf Nurkić je uoči utakmice između Cibone i Partizana preko Twitter profila poslao poruku podrške košarkašima Partizana, a Junaković mu je odvratio porukom "Balijo balava". 

"Košarkaški klub Cibona u potpunosti se ograđuje od sramotnog istupa našeg igrača Martina Junakovića na društvenoj mreži. Klub je poduzeo stegovne mjere i Junaković će radi nepromišljenog natpisa biti kažnjen", poručili su iz Cibone.

"Iskreno žalim i ispričavam se svima koje sam svojim postupkom uvrijedio. Nisam razmišljao i reagirao sam u afektu. Neće se ponoviti", poručio je Junaković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.