Cibona u četvrtfinalu Europa kupa, sedam poena Sulejmanovića

Ubjedljiva pobjeda protiv Zielono Gore

Cibona u četvrtfinalu Europa kupa, sedam poena Sulejmanovića

E. Čaušević

Košarkaši Cibone plasirali su se u četvrtfinale FIBA Europa kupa nakon pobjede u revanšu protiv Zielono Gore (102:83).

Zagrebački tim večeras je na domaćem parketu odigrao sjajan meč u revanšu osmine finala Europa kupa i zasluženo se plasirao dalje. Cibona je gostima ubacila čak 102 poena, a najefikasniji bili su u trećoj četvrtini kada su bili bolji sa 36:16.

Domaće je do pobjede vodio Reynolds koji je upisao 19 poena, dok je Joksimović dodao 17. U gostujućoj ekipi večeras je raspoložen bio Moore sa 22 poena, ali nije imao dovoljnu podršku ostatka ekipe.

Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović i večeras je dao dobar doprinos u pobjedi Cibone, te je ubacio sedam poena. Nakon meča trener Cibone, Damir Mulaomerović, izjavio je da je ovo bila jedna od najboljih utakmica njegove ekipe u ovoj sezoni.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi