Cibona u sjajnom meču bolja od Cedevite

Pobjeda Cibone protiv gradskog rivala

Cibona u sjajnom meču bolja od Cedevite

E. Čaušević

Košarkaši Cibone i Cedevite večeras su odigrali fantastičan meč u okviru 23. kola hrvatske A1 lige.

Od prve minute gledali smo dosta izjednačenu košarku, a najveća prednost jedne ekipe u cijelom meču bila je maksimalnih pet poena. Prvi četvrtinu dobila je Cedevita sa 20:16, ali je u drugoj dionici Cibona bila bolja, te se na pauzu otišlo kod rezultata 36:35 za domaću ekipu.

U drugom poluvremenu gledali smo odličnu košarku, te se igralo koš za koš. Obje ekipe su pružile svoj maksimum, a u finišu smo gledali borbu do posljednje sekunde. Cibona je 11 sekundi prije kraja imala prednost 70:69, no Cedeviti je ostao napad za pobjedu.

Cibona je napravila prekršaj nad Bilanom koji je na veliko iznenađenje promašio oba slobodna bacanja, te je Cibona proslavila veliku pobjedu u gradskom derbiju.

Najefikasniji u ekipi Cibone večeras bio je Šakić sa 19 poena, a 18 je dodao Žorić, dok je bh. reprezentativac Emir Sulejmanović dodao četiri poena. S druge strane, u ekipi Cedevite istakao se James sa 15 poena, te Miro Bilan sa dva poena manje. Mladi bh. košarkaš Džanan Musa na parketu je proveo skoro 15 minuta, te je ubacio tri poena.

A1 liga, 23. kolo:

Cibona - Cedevita 71:69

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi