Cibosi slavili unatoč problemima

Liga prvaka

Cibosi slavili unatoč problemima

E. Škorić

Košarkaši Cibone su u 12. kolu Lige prvaka savladali Juventus rezultatom 81:72.

Cibona je bila oslabljena u ovom meču, a još je samo dan ranije također igrala prvenstveni meč, no to hrvatskoj ekipi nije puno smetalo.

U prvoj četvrtini Cibona je bila nešto bolja (20:21), ali u drugoj dionici gosti dolaze do preorketa i na odmoru su vodili rezultatom 42:35.

Ipak, Cibosi u nastavku stižu do preokreta, trijumfuju sa 81:72 i dolaze do pete pobjede u Ligi prvaka.

Šakić je sa 21 poenom predvodio Cibose, Reynolds je dodao 18, a Slavica 14 poena. Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović igrao je 18 minuta i ubacio je dva poena uz 1/6 šut iz igre. Imao je i sedam skokova, jednu asistenciju, ali i pet ličnih greški.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi