Cleveland bez milosti
Foto: NBA

NBA liga, play-off

Cleveland bez milosti

Košarkaši Clevelanda poveli su sa 2:0 u polufinalnoj seriji istočne konferencije. Cavaliersi su ponovili još jednu sjajnu igru pred domaćom publikom te su ubjedljivo slavili protiv sastava Atlante (123:98).

Domaćin je u prve tri četvrtine potpuno deklasirao rivala, tako da ga ni veliko opuštanje u posljednjih 12 minuta nije moglo rezultatski ugroziti.

Koliko su bili dominantni košarkaški Clevelanda pokazuje i podatak da su na meču postigli čak 25 trojki, što nijednoj ekipi prije njih nije pošlo za rukom, kako u regularnom dijelu sezone, tako i u play-offu. 

Do još jednog trijumfa Cavalierse je po običaju predvodio LeBron James sa 27 poena, J.R. Smith je dodao 23, a dvocifreni još su bili Kyrie Irving (19 poena, 6 asistencija), Kevin Love (11 poena, 13 skokova) i Channing Frye koji je meč završio sa 12 koševa.

Kod gostiju najviše je pokazao Paul Millsap sa 16 pogodaka i 11 uhvaćenih lopti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi