Cleveland bolji od Bostona, Phoenix iznenadio Toronto

NBA liga

Cleveland bolji od Bostona, Phoenix iznenadio Toronto

Protekle noći odigrano je šest mečeva u NBA ligi.

Aktuelni prvak Cleveland pobijedio je u svojoj Quicken Loans Areni sastav Bostona rezultatom 124:118. 

U svojim redovima Cavaliersi su imali nekoliko raspoloženih igrača, a predvodio ih je Kyrie Irving sa 32 poena, 12 asistencija i pet skokova. Kevin Love je meč završio sa 30 koševa i 15 uhvaćenih lopti, dok je James dodao 23 poena, 11 asistencija i osam skokova.

Kod Celticsa izdvojio se Isaiah Thomas sa 31 pogotkom i devet uspješnih proigravanja.

Memphis je kod kuće deklasirao Oklahomu sa 114:80 i tako joj nanio prvi poraz nakon četiri vezana trijumfa.

Marc Gasol sa 25 koševa i osam skokova bio je najefikasniji igrač u pobjedničkom timu, dok je najbolju partiju kod gostiju pružio Russell Westbrook sa 21 poenom i pet skokova. Najbolji igrač Oklahome sredinom treće četvrtine zaradio je isključenje, a zanimljivo je da za 23 minuta provedena na parketu nije upisao niti jednu asistenciju.

Za iznenađenje večeri pobrinuli su se Phoenix Sunsi, savladavši na svom terenu Toronto Raptorse sa 99:91.

Do 10. ovosezonske pobjede domaćina je vodio Eric Bledsoe sa 22 poena i 11 uspješnih proigravanja. Bolji od ostalih kod Raptorsa bili su DeMar DeRozan i Kyle Lowry sa po 24 poena.

Ostali rezultati:

Charlotte Hornets - Miami Heat 91:82

Utah Jazz - Philadelphia 76ers 100:83

LA Lakers - Dallas Mavericks 89:101

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi