Cleveland bolji od Pistonsa, Warriorsi savladali Sixerse

NBA liga

Cleveland bolji od Pistonsa, Warriorsi savladali Sixerse

D. Rakanović

Aktuelni prvaci NBA lige Cleveland Cavaliersi sinoć su ubjedljivo pobijedili Detroit Pistonse sa 128:96.

Utakmica je praktično riješena već u prvoj četvrtini kada je Cleveland napravio 18 poena prednosti, a do kraja utakmice Pistonsi nisu uspjeli da se vrate u utakmicu.

Cavse je predvodio Lebron James sa novim triple-doubleom, 16 poena, 11 skokova i 12 asistencija. Ovo je bio deseti triple-double Jamesa ove sezone. 

Najefikasniji je bio Kyrie Irving sa 24 poena i šest asistencija. Iman Shumpert ubacio je 18, Richard Jefferson 16, a Derrick Williams i Deron Williams po 13 poena. 

Za Detroit je Robias Harris postigao 17 poena, a Marcus Morris dodao je 13.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde i Mega Leksa Boban Marjanović dobio je šansu na ovoj utakmici i upisao četiri poena i jedan skok.

Golden State Warriorsi u neizvjesnoj utakmici pobijedili su Philadelphiu sa 106:104.

Zaostajali su Ratnici u jednom trenutku i 16 poena razlike, ali su u posljednjem periodu zaigrali čvrstu odbranu na koju se Sixersi nisu snašli. Utakmicu su prelomile trojke Currya i Barnesa.

Kod Warriorsa najefikasniji bio je Stephen Curry sa 29 poena, šest skokova i pet asistencija, ali je imao i pet izgubljenih lopti. Pratili su ga Klay Thompson sa 28 poena i Draymond Green sa 20 poena, sedam skokova, osam asistencija, četiri ukradene lopte i šest blokada.  

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić predvodio je Sixerse sa 25 poena, sedam skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i dvije blokade, ali je imao i šest izgubljenih lopti. Jahlil Okafor dodao je 22 poena i šest skokova. Richaun Holmes je postigao 14, a Timothe Luwawu 10 poena.

U ostalim utakmicama zabilježeni su slijedeći rezultati: 

Brooklyn  Nets - Oklahoma City Thunder 104:122

New York Knicks - Indiana Pacers 87:81

New Orleans Pelicans - Portlans Trail Blazers 100:77

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi