Cleveland dvojicu igrača poslao u Atlantu

Uštedjeli 12,8 miliona dolara

Cleveland dvojicu igrača poslao u Atlantu

E. Ganibegović

Zbog velikog broja igrača u rosteru, Cleveland Cavaliersi su morali da naprave čistku u ekipi.

Naime, pojavile su se informacije da je dogovoren trejd sa Atlantom u kojem su Hawksima poslali Richarda Jeffersona i Kayla Feldera.

U suprotnom pravcu nije otišao niko, jer je Atlanta imala prostora u salary capu da primi ove igrače. Cleveland je za ovu uslugu morao izdvojiti određena materijalna sredstva kao i pikove druge runde u 2019. i 2020. godini. 

Cavsi su jednostavno morali napraviti ovakav posao jer su u rosteru imali 16, a dozvoljeno je maksimalno 15 igrača, pa su tako uštedjeli i veliki novac. 

Jefferson i Felder su za sljedeću sezonu imai ugovore vrijedne ukupno 3,8 miliona dolara, a na ime poreza zbog prelaska salary capa su uštedjeli dodatnih 12,8 miliona dolara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi