Cleveland i Golden State ispisali nove stranice historije

Treće uzastopno finale

Cleveland i Golden State ispisali nove stranice historije

U velikom finalu NBA lige će se ponovo sastati Golden State i Cleveland, što će biti par koji su više-manje očekivali svi oni koji se imalo razumiju u situaciju u američkoj košarci.

Dva tima su i ove sezone potvrdila svoju dominaciju za Istoku i Zapadu i plasirala se u veliko finale NBA lige, čime su ispisala nove stranice historije.

Naime, do sada se nikada nije desilo da se dva tima sastanu tri godine uzastopno u finalima, što je ovoga puta slučaj. U prethodna dva finala, i Golden State i Cleveland su osvajali po jednu titulu prvaka NBA lige.

U prošlosti se jedanaest puta dešavalo da se dva tima sastanu u finalu dvije godine uzastopno, a rekorderi su Lakersi i Boston koji su to radili čak četiri puta. Posljednji put se to desilo u 2013. i 2014. godine, kada su se za prsten borili Miami i San Antonio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi