Cleveland i Houston minimalno, Denver razbio očajnu Indianu

Jusuf Nurkić bez učinka

Cleveland i Houston minimalno, Denver razbio očajnu Indianu

Noć sa petka na subotu donijela je nekoliko izuzetno zanimljivih i neizvjesnih utakmica u NBA ligi. Denver našeg Jusufa Nurkića prekinuo je napokon crnu seriju i to protiv vrlo loše Indiane, dok su najzanimljivije utakmice odigrane u Bostonu, New Yorku, Houstonu i Oklahomi.

LeBron James je uzeo stvari u svoje ruke na gostovanju Clevelanda u Bostonu i donio svom timu četvrtu pobjedu u sezoni. Boston je bolje otvorio meč da bi u nastavku trenutno najbolji svjetski košarkaš bio alfa i omega svog tima. Vratio se Cleveland do poluvremena u utakmicu, ali je onda uslijedila očajna predstava u trećoj četvrtini kada Boston završava sa + 17.

Kada su svi očekivali pobjedu domaćih, uslijedio je veliki comeback. Irving je od starta posljednje dionice krenuo rešetati koš Bostona, a zatim su mu se priključili i ostali. Na kraju su Cavsi uspjeli preokrenuti vrlo nezgodan rezultat u svoju korist i slaviti sa 122:121, pokazavši tako da su izuzetno kvalitetan tim koji će se, kako sezona bude odmicala, sigurno pretvoriti u strah i trepet za ostale.

Najefikasniji je u redovima Clevelanda bio LeBron James sa 41 poenom (16-27), a slijedio ga je Kyrie Irving sa 27 (16-27). Za Boston je najbolju partiju pružio Olynyk koji je ubacio 21.

Denver našeg Jusufa Nurkića ubledljivo je slavio u gostima kod Indiane sa dvadeset i jednim poenom razlike. Iako je Indiana sjajno otvorila susret, Denver se brzo vratio i zagospodario terenom. Prednost je samo rasla i ona se u nekim momentima utakmice penjala i na čak +32.

Na kraju, i više nego ubjedljiva i zaslužena pobjeda rezultatom 108:87 u utakmici u kojoj su za Denver svi na parketu dali svoj doprinos. Sedmorica igrača Nuggetsa bila su dvocifrena u ovom meču, a predvodio ih je Afflalo sa 17. Jusuf Nurkić je pred kraj susreta u igri proveo pet minuta i za to vrijeme se nije upisivao u strijelce.

Prvoplasirani tim Zapada susreo se sa posljednjim iz Istočne konferencije i jedva došao do pobjede. Houston je svojoj dvorani dočekao Philladelphiu protiv koje je slavio rezultatom 88:87. Najzaslužniji za pobjedu bio je dvojac Harden-Howard koji je kombinovano ubacio 46 poena, dok je Wroten bio najbolji u redovima poraženog tima sa 19 poena.

New York Knicksi su kod kuće poraženi od Utaha rezultatom 102:100 iako je izuzetno raspoložen bio Carmelo Anthony koji je ubacio 46 poena. Hayward je sa 33 predvodio goste do četvrte pobjede u deset susreta. Detroit je predvođen Jenningsom slavio protiv Oklahome u produžetku, dok je Miami poražen od Atlante sa 114:103. 

U posljednjoj utakmici programa odigran je derbi starih rivala Los Angeles Lakersa i San Antonio Spursa. Uspješniji su, očekivano, bili gosti koji su slavili sa trinaest poena razlike (93-80). Spurse su predvodili Joseph i Duncan sa 14, odnosno 13 poena dok je kod poraženih najbolji bio Boozer. Zanimljivo, Kobe Bryant je imao još jednu očajnu noć šutiravši 1 od 14 iz igre!

NBA

Indiana Pacers - Denver Nuggets 87:108
Orlando Magic - Milwaukee Bucks 101:85
Atlanta Hawks - Miami Heat 114:103
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 121:122
New York Knicks - Utah Jazz 100:102
Houston Rockets - Philadelphia 76ers 88:87
New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 139:91
Oklahoma City Thunder - Detroit Pistons 89:96prod
Phoenix Suns - Charlotte Hornets 95:103
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 80:93

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.