Cleveland ne može bez Kralja

Cavaliersi poraženi od Oklahome

Cleveland ne može bez Kralja

M. Šljivak

Košarkaši Oklahoma City Thundera savladali su sinoć na svom parketu Cleveland Cavalierse rezultatom 103:94, te su na taj način stigli do četvrte uzastopne pobjede.

Tim iz Clevelanda je u Oklahomu stigao znatno oslabljen. U rosteru zbog povrede koljena nije bilo prve zvijezde LeBrona Jamesa, što se na kraju i osjetilo u igri.

Cavsi su i bez Jamesa dobro otvorili meč. Prvu dionicu su dobili (26:18), a prednost su održavali sve do sredine drugog perioda. 

Tada je Oklahoma uspjela da preuzme vodstvo u jednom trenutku, ali se na odmor ipak otišlo neriješenim rezultatom (47:47).

Ključna u ovom susretu je bila treća dionica. Raspucali su se u ovom dijelu igre košarkaši Oklahome. Prednjačio je Russell Westbrook, pa je nakon 36 minuta igre Thunder stvorio 12 poena prednosti, 78:66.

Imala je Oklahoma i 20 poena prednosti na otvaranju četvrte dionice. Međutim, fantastičnom igrom Cavsi se vraćaju na samo minus četiri. Ipak, snage za nešto više nije bilo, te je na kraju Oklahoma stigla do pobjede.

Russell Westbrook je predvodio Oklahomu sa 26 poena, Kevin Durant je dodao 19, dok je na drugoj strani Kyrie Irving ubacio 20, a Kevin Love 18 poena uz 16 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.