Cleveland pomeo Raptorse
Foto: EPA

Cavaliersi prvi finalisti na Istoku

Cleveland pomeo Raptorse

D. Rakanović

Aktuelni prvak NBA lige Cleveland Cavaliersi pobijedili su Toronto Raptorse sa 109:102, i sa 4:0 u seriji eliminisali ekipu iz Kanade. 

Cleveland je prvi finalista Istočne konferencije, a u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Washington protiv Bostona. 

Nakon izjednačene prve četvrtine, Cleveland u drugom periodu dodaje gas i na poluvrijeme odlazi sa dvocifrenom razlikom (61:49). Cleveland je rutinski odrađivao posao do sredine trećeg perioda, ali Toronto odlično finišira ovu četvrtinu i smanjuje zaostatak na pet poena (85:80). U posjlednjem periodu, Toronto je uspio i povesti sa 93:92, ali Cavsi dodaju gas i preko Irvinga koji je postigao 11 vezanih poena odlaze ponovo na dvocifrenu razliku (106:95) i mirno privode meč kraju. 

LeBron James predvodio je Cavse postigavši 35 poena, uz devet skokova i šest asistencija. Pratio ga je Kyrie Irvbing sa 27 poena i devet asistencija, dok je Kyle Korver ubacio 18 poena. 

Kod Toronta najefikasniji je bio Serge Ibaka sa 23 poena. DeMar DeRozan je postigao 22, a Cory Joseph 20 poena, uz 21 asistencija.

Cavaliersi drugu sezonu za redom doigravanje počinju serijom od osam pobjeda, a sada će sigurno imati dovoljno vremena za odmor, jer serija između Bostona i Washingtona bi mogla da se oduži. Boston trenutno vodi sa 2:1 u seriji, a noćas se igra četvrta utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi