Cleveland ponovo sam na vrhu
Foto: EPA

Cavsi deklasirali Boston

Cleveland ponovo sam na vrhu

D. Rakanović

Cleveland Cavaliersi su u derbi meču večerašnjeg programa NBA lige deklasirali na gostovanju Boston sa 114:91.

Ovom pobjedom Cleveland se izdvojio na prvoj poziciji na Istoku sa omjerom 51-27, dok Boston ima pobjedu manje, a u slučaju da Boston i Cleveland budu imali isti omjer, Cavsi će biti u prednosti jer su pobijedili u tri od četiri međusobna susreta ove sezone. 

Cleveland je razbio Celticse večeras, a utakmicu je prelomio već u drugoj četvrtini kada su stekli prednost od 15 poena. Međutim, aktuelni šampioni ne spuštaju gas ni u trećem periodu igre kada su povećali prednost na 24 poena prednosti, a do kraja utakmice su razliku rutinski sačuvali. 

Cleveland je predvodio LeBron James sa 36 poena, uz 10 skokova i šest asistencija. Kyrie Irving je ubacio 19, a Kevin Love 15 poena, uz 16 skokova. 

U ekipi Bostona se istakao Isaiah Thomas sa 26 poena. Jae Crowder je ubacio 13, a Al Horford i Kevin Olynyk po 12 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti