Cleveland poveo protiv Bostona

NBA Playoff

Cleveland poveo protiv Bostona

Cleveland i Boston su sinoć započeli još jednu polufinalnu seriju Istoka. Treći put uzastopno ova tri tima se sastaju u polufinalu i nadajmo se da će nas ponovo odvesti u sedmu utakmicu.

Cleveland je slavio sa 101:93 i poveo sa 1-0 u seriji, ali Boston je pokazao da ima i snage i hrabrosti suprostaviti se prvom timu regularnog dijela sezone. Boston je bolje otvorio utakmicu i nakon prve četvrtine imao prednost od šest poena (26:20). U drugoj četvrtini je Boston nastavio povećavati svoju prednost i na poluvrijeme odlazi sa plus 11 (54:43).

U drugom poluvremenu je Boston održavao stečenu prednost sve do druge polovice trećeg perioda kada je sjajno zakucavanje Mo Williamsa usmjerilo utakmicu u drugom pravcu. Play Cavsa je preko Paula Piercea zakucao prvi put u karijeri, što je njegove suigrače dodatno motiviralo, prave seriju od 21:9 i pred kraj trećeg perioda dolaze u vodstvo 79:78, prvi put nakon početnih 7:6.

U posljednjih dvanaest minuta utakmice proradio je šut Cavsa, a odbrambeni igrači su radili odličan posao na najboljim igračima Bostona. Velika trojka Bostona (Garnett, Pierce, Allen) u posljednjem periodu igre je kombinovano imala šut iz igre 2/14, a kompletan tim Bostona je imao veoma loših 26 posto. LeBron James je drugu godinu uzastopno primio nagradu za MVP-a sezone, što je protiv Bostona potvrdio.

James je upisao 35 poena, 7 skokova i 7 asistencija, a vrlo dobar je bio i Mo Williams koji je upisao 20 poena, 6 asistencija i 5 skokova. Shaq je ubacio 11 poena, a Jamison je upisao 7 poena i 9 skokova. Prvo ime Bostona bio je Rajon Rondo sa 27 poena i 12 asistencija, Kevin Garnett je dodao 18 poena i 10 skokova, Allen 14 poena, Pierce 13, a Kendrick Perkins 9 poena i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.