Cleveland savladao Atlantu i poveo sa 1:0
Foto: EPA

U prvoj utakmici

Cleveland savladao Atlantu i poveo sa 1:0

Košarkaši Cleveland Cavaliersa su u prvoj polufinalnoj utakmici Istočne konferencije savladali Atlantu sa 104:93 i poveli sa 1:0 u seriji.

Prva dionica protekla je u znaku Cavsa, koji su taj period završili sa dvocifrenom prednošću (30:19). Do završetka prvog poluvremena se gotovo ništa nije promijenilo, pa su košarkaši domaćeg tima na pauzu otišli sa deset poena prednosti (51:41).

Sredinom treće dionice, Cavsi su imali maksimalnih +18 (72:54) i činilo se tada da će doći do sigurne i rutinske pobjede. Međutim, Atlanta je napravila strašnu seriju od 16:2 i do kraja dionice smanjila na sasvim podnošljivih -4 (74:70).

Utakmica dobija na dinamičnosti u posljednjoj četvrtini, kada Hawksi uspijevaju doći do potpunog preokreta i povesti sa 80:79, a kasnije i sa 88:87.

Od tog momenta, na terenu je postojao samo jedan tim i to Cleveland, koji je do kraja utakmice ubacio u brzinu više kada je to bilo najpotrebnije. Cavsi su na kraju slavili sa 104:93 i tako ipak ostvarili očekivanu pobjedu u ovom susretu.

Najefikasniji igrač Clevelanda bio je LeBron James sa 26 poena, dok je Kyrie Irving ubacio četiri poena manje. Kod Atlante, Schroder je ubacio 27 poena, a Milsap 17 poena.

NBA, Playoff:

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 104:93

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi