Cleveland siguran, Cousins srušio Lakerse
Foto: NBA

NBA liga

Cleveland siguran, Cousins srušio Lakerse

U najjačoj ligi na svijetu sinoć su odigrana samo tri susreta.

Aktuelni prvak Cleveland je u Target Centru savladao domaću Minnesotu sa 116:108, uz dobre partije LeBrona Jamesa i Kyriea Irvinga.

King je meč okončao sa 25 poena, 14 asistencija i osam uhvaćenih lopti, dok je bek Cavsa imao isti košgeterski učinak i sedam proigravanja.

Channing Frye je zabilježio double-double učinak (21 poen, 10 skokova), kao i Tristan Thompson (14 poena, 11 skokova).

Daleko najefikasniji kod domaćina bio je Andrew Wiggins sa 41 postignutim poenom, dok je Karl-Anthony Towns na svom kontu imao 26 koševa i osam uhvaćenih lopti.

Chicago Bullsi su u United Centru prilično lako pobijedili Toronto Raptorse (105:94).

Doug McDermott za domaćina je ubacio 20 poena, a na visini zadatka bio je i Jimmy Butler koji je upisao 19 koševa i 12 asistencija. Goste je predvodio Kyle Lowry sa 22 postignuta poena.

Košarkaši Sacramenta su u gostima savladali LA Lakerse sa 97:96, a fantastičnu utakmicu odigrao je DeMarcus Cousins zabilježivši 40 poena, 12 skokova i osam asistencija. 

Kod domaćina se istakao Lou Williams sa 29 koševa i pet proigravanja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi