Cleveland sve jači
Foto: EPA

Potpisao Jeff Green

Cleveland sve jači

M. Šljivak

Cleveland Cavaliersi će u narednoj sezoni biti ponovo jedan od glavnih kandidata za naslov NBA prvaka.

Iako će konkurencija biti zaista ogromna, Cavaliersi po kvalitetu spadaju u sam vrh lige, a LeBronu Jamesu se konstantno dovode igrači koji bi mu mogli biti velika pomoć na putu ka novom naslovu prvaka.

Nakon što je tim angažovao playmakera Josea Calderona, novi član viceprvaka NBA lige je postao i krilni igrač Jeff Green.

On je s Cavsima potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 2.3 miliona dolara, a radi se o veteranskom minimalcu.

Green je nekadašnja zvijezda univerziteta Georgetown. Stigao je u NBA ligu kao zvijezda u najavi, a petim pikom 2007. godine su ga birali Seattle SuperSonicsi (Oklahoma City).

Pored ovih timova igrao je još za Boston Celticse, Memphis, LA Clipperse, a posljednju sezonu je proveo u Orlandu.

Imao je Green nekoliko zaista odličnih sezona, ali nikada do kraja nije ispunio potencijal kojeg je imao. U karijeri je na prosjeku od 13.5 poena, a sigurno je da će biti velika pomoć Cavsima na putu prema novom naslovu prvaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi