Clevelandu prvi "pik" na draftu

Clevelandu prvi "pik" na draftu

A. Beganović

NBA ekipa Cleveland Cavaliers dobila je prvi ''pik'' na ovogodišnjem NBA draftu (izboru igrača), koji će biti održan 23. juna.

Cleveland će tako prvi put nakon 2003. godine, kada su na draftu izabrali LeBrona Jamesa, prvi birati novajlije NBA lige. 

Drugi izbor pripao je Minnesoti, dok će treći birati Utah, prenose agencije.

Cleveland će imati pravo prvog i četvrtog izbora, a do prvog je došao zahvaljujući razmjeni s LA Clippersima, od kojih su dobili pravo u zamjenu za Barona Davisa.

Očekuje se da će Cleveland prvi "pik" potrošiti na plejmejkera, idealnu poziciju za novu izgradnju tima, a košarkaška javnost veruje da je to Kyrie Irving s univerziteta Duke. Druga pozicija bi trebalo da bude visoki igrač, a za to poziciju ima nekoliko kandidata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije