Clippersi bolji od Knicksa

Griffin predvodio LAC

Clippersi bolji od Knicksa

D. Rakanović

Los Angeles Clippersi su na domaćem parketu lagano savladali New York Knickse 114:105 u posljednjoj utakmici odigranoj u noći sa ponedjeljak na utorak.

Clippersi su prelomili utakmicu u trećoj četvrtini kada su imali više od 20 poena prednosti, a New York je u posljednjoj četvrtini uspio da izvuče dostojan poraz. 

Blake Griffin je predvodio Clipperse do pobjede sa 30 postignutih poena. Austin Rivers ubacio je 17 poena. DeAndre Jordan, JJ Redick i Jamal Crawford postigli su po 14 poena. Double-double učinak imao je Chris Paul sa 13 poena i isto toliko asistencija. 

Kod New Yorka su se istakli Kristaps Porzingis i Derrick Rose sa po 18 postignutih poena. Porzingis je dodao i 11 skokova. Carmelo Anthony je dodao 16, a Justin Holiday 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi