Clippersi izborili majstoricu
Foto: EPA

Chris Paul predvodio Clipperse do pobjede nad Jazzom

Clippersi izborili majstoricu

Los Angeles Clippersi su na gostovanju Utah Jazzu uspjeli ostvariti bitnu pobjedu rezultatom 98:93. Ovim trijumfom Clippersi su izjednačili seriju na 3:3, i time izborili majstoricu.

Domaćini su u Salt Lake Cityju puno bolje otvorili utakmicu. Jazz je pred kraj prve četvrtine imao svoju najveću prednost na meču, devet poena razlike, da bi se ta prednost i prije kraja prvog dijela istopila a već ulaskom u drugu četvrtinu, utakmica je otišla u rezultatsku neizvjesnost.

Od početka druge, pa sve do polovine treće četvrtine ni jedna ekipa nije uspjela ostvariti osjetniju prednost, a Utah i Clippersi su se nekoliko puta smjenjivali u vodstvu. 

Clippersi polovinom treće dionice ulaze u dobru seriju, ekipa Doca Riversa preuzima prednost koju uspijevaju održati sve do kraja utakmice. Nekoliko minuta prije kraja susreta Austin Rivers pogađa bitnu trojku za plus 14 Clippersa. Jazzeri se, ipak, minutu prije kraja uspjevaju približiti na šest poena zaostatka pri rezultatu 96:90. Hayward 43 sekunde do kraja pogađa trojku za 96:93, a u sljedećem napadu Utah ima priliku doći do izjednačenja, ali Joe Johnson ne pogađa trojku. 

Igrači Jazza fauliraju Chrisa Paula, koji pogađa oba slobodna bacanja i privodi utakmicu kraju pri rezultatu 98:93.

Kod Clippersa odličnu utakmicu je odigrao Chris Paul koji je upisao 29 poena, tri skoka, osam asistencija i dvije ukradene lopte. Njemu su se sa po 13 poena pridružili Mbah a Moute, Austin Rivers i DeAndre Jordan.

U poraženoj ekipi najbolji je bio Hayward koji je postigao 31 poen, dok su solidni bili George Hill sa 22 i Rudy Gobert sa 15 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi